Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2017 15:48 - Загуба на сексуално желание
Автор: vbox Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 436 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сексуалното желание (Либидото) варира през целия живот в резултат на емоционалното и физическото състояние на човека. Влияние оказват умората, стресът, заболявания, раждане и проблеми във взаимоотношенията. Изясняването на причината за загубата на това желание е първата стъпка за справяне c проблема. Природните методи на лечение са от полза, защото повишават жизнения тонус и човек се чувства в най-добрата си форма. 
 Както при повечето страни на човешкото поведение, хората се различават и по необходимостта си от секс; няма правила за това какво е „нормално“. Слабият полов нагон сам по себе си не е причина за притеснения, стига партньорите да са доволни от връзката си. Но пониженият интерес кьм секса може да свидетелства за някакво заболяване като депресия и други психологически проблеми, както и за болести като артрита и диабета.    Определени медикаменти, включително различни антидепресанти и лекарства за понижаване на кръвното налягане, потискат сексуалното желание. Някои мъже в напреднала възраст изпитват трудности при постигането на състояние на възбуда и при поддържането на ерекция. Жените в периода на менопаузата може да нямат желание за полов контакт поради неприятни усещания, причинени от сухота на влагалищната лигавица или други хормонални промени B организма.    Лечение    Ароматерапия: Маслата от иланг-иланг и от мускатен конски босилек спомагат за релаксацията и повишават чувствеността. Розовото масло традиционно се свързва със стимулирането на сексуалното желание, а за сандаловото и гераниевото се смята, че помагат за активизиране на желанието, потиснато от депресия. Избягвайте маслото от мускатен конски босилек през първите 20 седмици на бременността. 
 
Общи съвети при загуба на либидото    Споделете притесненията си c партньора и го включете в своя план за лечение.    Опитайте се да не се тревожите от недостига на сексуална енергия, тьй като това може да влоши проблема.    Справяйте се със стреса чрез ефективни методи: дълбоко дишане, креативна визуализация (формиране на зрителни образи) или други техники за релаксация.    За да повишите общата си енергия, правете редовно физически упражнения.    Наспивайте се добре. Умората е една от основните причини за липса на интерес към секса.    За да възстановите спокойствието и хармонията  -  необходими условия за преодоляване на сексуалните проблеми, сипете в изпарител по 4 капки масло от иланг-иланг И мускатен конски босилек (или сандалово и гераниево масло), или използвайте само 4 капки розово масло. Може да напръскате чаршафите с няколко капки от подбрани етерични масла.    Масажирайте гърба, краката и корема на партньора си със смес от по 2 капки масло от  иланг-иланг и мускатен конски босилек и 3 капки гераниево масло, прибавени към 2,5  чаени лъжички бадемово или друго студено пресовано растително масло. За повишаване на тонуса добавете във ваната по 2 капки масло от иланг-иланг и мускатен конски босилек и 3 капки гераниево масло.Избягвайте злоупотребата с цигари и алкохол, тъй като намаляват либидото. 
Билколечение 
  Препоръчва се жените да пият вечер чаша чай от малинови листа. Адамовото дърво също е полезно, освен ако не провеждате хормонално лечение. Чай или няколко капки тинктура, приготвена от комбинацията китайска пищялка, сладник, коприва, кора от американски зантоксилум и див овес, повишават тонуса.    За отпускане се препоръчва всекидневен прием на чаша чай от успокояваща билка, например лайка или върбинка. Повишете мъжкото либидо с чаша чаи или няколко капки тинктура, приготвена от турпера, африкански пигеум, канела, сладник и джинджифил.
Хранителен режим:

Небалансираният храните лен режим е причина за слабото сексуално желание при много хора. 
  Консумирайте продукти, богати на витамин А, В и Е, магнезий, манган, цинк, незаменими мастни киселини и белтъчини. Тези хранителни вещества са важни за образуването на полови хормони и поддържането на репродуктивно здраве.  Яжте сурови плодове и зеленчуци, за да си осигурите нужните витамини и минерали.    Избягвайте злоупотребата с алкохол, защото той отслабва сексуалната активност.    Други методи: Семейната консултация със специалист помага на двойки, при които загубата на сексуално желание се дължи на проблем във взаимоотношенията или създава напрежение във връзката им. Психотерапията също е от полза.       

   



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vbox
Категория: Други
Прочетен: 41496
Постинги: 44
Коментари: 6
Гласове: 9
Спечели и ти от своя блог!
Архив