Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2017 10:28 - Отглеждането нa децата в един променящ се свят
Автор: vbox Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 459 Коментари: 0 Гласове:
0



 Всички ние сме в известен смисъл имигранти. Нацията ни се е обогатявала от редица вълни имигранти. Преместването В друга държава Обединява много американци. Стресиращо e да оставиш зад себе си всичко познато: семейството, езика, културата, родината. И е двойно по-трудно да отглеждат децата си в чужда, нова страна. Всички правила са различни. Ценности, които са важали за поколения, вече може би изглеждат странни. Това, което y дома ce е считало за добро отглеждане и възпитание, тук може да е дори насилие над  детето! Не е чудно, че рециталите, които наскоро са пристигнали в страната, често са неуверени в себе си, притеснени или Ядосани.
Нее много по-различно за родителите, които са родени и са израснали в Съединените щати. Много от нас отдавна изоставиха традиционните подходи, които предлагаха сигурност и подробна карта на ясно очертания морал. Отдръпнахме се от корените си и вече не смятаме опита на родителите си за поучителен за самите нас. В действителност културата ни се променя тодкова бързо, че си струва да се запитаме дали собствените им детски преживявания съответстват на преживяванията на децата ни днес. Повечето днешни родители израснаха в свят, където от майките се очакваше да си стоят вкъщи и да си гледат децата, свят, в който никой не се разхождаше с комлютър в ръка, а най-голямата заплаха за Съединените щати беше страна, която вече не съществува. Всички ние се опитваме да разберем една нова и чужда държава и един бързо променящ се свят. По един или друг начин всички сме имигранти.
Ключът към успеха е гъвкавостта. От имигрантите знаем, че успехът зависи от способността на семейството да се придържа към собствените си културни ценности и същевременно да бъде част от основната тъкан на обществото. Такава гъвкавост не е лесна, но алтернативите обикновено са много полоши. Семействата, които скъсват изцяло с етническите и с културните си норени, често се оказват носени от течението, без да имат ценности, които да ги съхранят. Родителите, които се опитват да изпитат стена около семейството си, често откриват, че по-силната култура е пробила стената отвън или че децата им са я пробили отвътре. Успелите деца имигранти се научават да говорят различни езици вкъщи и в училище и да преминават от една система от обществени правила към друга. Успелите родители имигранти намират начини да подкрепят децата си B лутането им между световете, помагат им да прегърнат едновременно традиционното и новото.
Същият гъвкав подход може да помогне на всички родители да се справят с предизвикателствата по отглеждането на децата в едно променяща се общество. Трябва да съумявате да се придържате към същинските си ценност, но и да сте отворени към новото. Налага се да изберете кои промени да приеметe и кои да отхвърлите. Книги като тази могат да ви обяснят за децата и за техните нужди на различни етапи от развитието им, но не могат да ви кажат какво да правите. Накрая трябва да направите своя избор като родител съгласно собственото си усещане за това кое е разумно, важно и правилно.

Прочети предната статия 
Вярвайте в себе си и в децата си
   



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vbox
Категория: Други
Прочетен: 41501
Постинги: 44
Коментари: 6
Гласове: 9
Спечели и ти от своя блог!
Архив