Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2017 09:52 - Бебетата се развиват родителите също
Автор: vbox Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 343 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.08.2017 09:53


 Развитие на плода. Възможно ли е човек да не изпитва страхопочитание, когато се замисли за всички невероятни промени, през които преминава оплодената яйцеклетка, за да се превърне в новородено бебе? Докато повечето жени разберат, че са бременни около пет седмици след последния им цикъл, зародишът е вече в доста напреднал стадий на развитие. Той има форма на диск и е изграден от вътрешен слой клетки, които по-късно ще се превърнат в повечето вътрешни органи; среден слой клетки, който ще формира мускулите и костите; и външен слой клетки, от който ще се оформят кожата, мозъчните неврони и гръбначният стълб. До осмата седмица след зачеването (около десет седмици след последния менструален цикъл) всички главни органи са започнали да се оформят и ембрионът започва да придобива човешки вид. Но все още е дълъг само 5 см и тежи около десет грама.    Четвъртият,  петият месец -приблизително средата на бременността -бележи повратната точка. Това е времето на ускорен растеж, когато за пръв път усещате бебето да се движи. Ако още не са ви прегледали на ехограф, лекото ритане и помръдване може да са първото осезаемо доказателство, че във Вас наистина има бебе вълнуващо преживяване!    С навлизането в последното тримесечие (около 27-та седмица) думичката е растеж, растеж и пак растеж. Дължината на плода се удвоява, а теглото му се утроява. Мозъкът расте дори още по-бързо. В същото време се появяват нови реакшш. На двайсет и деветата седмица бебето ще започне да реагира на внезапен силен шум. Но ако шумът се повтаря през двайсетина секунди, то скоро го пренебрегва. Това поведение, наречено приспособяване, е доказателство за зараждането на памет.    Ако се повтаря приятен звук -например звукът от гласа ви, докато четете поезия, нероденото ви дете вероятно ще запомни и това. След раждането бебето предпочита гласа на майка си пред този на непознат човек. Ако имате Любима песен или мелодия, която често сте слушали през последните три месеца от бременността, сигурно и бебето ще я обича както преди раждането, така и след него. Несъмнено ученето започва преди раждането. Това обаче не означава че трябва да извадите кубчетата с картинки заедно с дрехите за бременни никой не е доказал, че специалното обучение добавя нещо към развитието на плода. Напротив, естествените стимули -вашият глас, движенията на тялото ви допринасят най-много за това.    Смесени чувства по отношение на бременността. Според нашия идеал за Майчинството всяка жена се преизпълва с безмерна радост, когато установи, че ще има дете, и прекарва цялата си бременност в блажени мечти за бебето.

Когато то се роди, тя влиза в ролята си на майка с лекота и удоволствие. Обичта се заражда мигновено и става неизменна част от същността и.

Всичко това е вярно само донякъде повече в един случай и по-малко в друг. Но то, разбира се, е само едната страна на нещата. Вече знаем онова, което умните жени са знаели винаги: че c бременността, особено c първата, са свързани и съвсем естествени отрицателни чувства.

До известна степен първата бременност означава край на безгрижната и безотговорна младост. Дрехите, които са ви били широки, ви стесняват, а тесните вече не ви стават. Жените сьс спортна фшура откриват, че походката им не е същата временна, но много реална последица. Жената осъзнава, че след раждането на бебето ще се появят определени ограничения в социалното и 06щуване и развлеченията извън дома. Вече няма да може просто да се качи в колата и да отиде на кино, когато и се прииска. Няма да може да се прибира у дома късно през нощта. Семейният бюджет ще трябва да се разпределя попесгеливо, а внимаьшсю на съпруга й (и нейното собствено) скоро ще се пренасочи.

Чувствата се променят след раждането. Промените след раждането на бебето не са толкова драстични, ако вече имате едно или две деца, но духът на майката може да се бунтува по време на всяка бременност. Възможно е да съществуват явни причини за това една бременност да бъде по-напрегната от друга: случва се неочаквано рано, единият от родителите има служебни проблеми, някой от роднините е тежко болен или пък съществува дисхармония между майката и бащата, или просто няма очевидно обяснение. 

бъде обзета от тревога дали ще има времето, физическите сили или неограни

 

чените запаси обич, които смята, че ще и бъдат нужни, за да се грижи за още 

 

едно дете. Възможно е съмненията да обхванат бащата, който се чувства донякъде пренебрегнат, понеже съпругата му ще трябва да отделя много повече време на децата. И в двата случая тревогата на единия от съпрузите скоро започва да се отразява и на другия. С напредването на бременността упоритите терзания стават причина за неспособността на родителите да си помагат един на друг

 

Не бих искал да представям подобна реакция като неизбежна. Но ви уверявам, че това се случва и при най-добрите родители, че е част on: нормалните смесени чувства, които те изпитват по време на бременността, и че в болшинството случаи е временно явление. Понякога за родителите може да е по-лесно да осмислят и да се справят с тези чувства по-рано, преди да се роди бебето. На тези, които не са имали отрицателни чувства по време на бременността, може да се наложи да се сблъскат за пръв път с тях след раждането на детето, когато емоционалните им сили са изцяло мобилизирани за грижите около него.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vbox
Категория: Други
Прочетен: 41362
Постинги: 44
Коментари: 6
Гласове: 9
Спечели и ти от своя блог!
Архив